неделя, 29 март 2015 г.

Тайната на Цецка Цачева Данговска

Избраната за председател на Народното събрание Цецка Цачева е роднина с бизнесмена Киро Киров и са родени в угърчинското село Драгана. Преди време той беше отвлечен и върнат срещу откуп. Снаха му Йоана пък стана депутат от ГЕРБ.

При първото управление на ГЕРБ Цецка изръси: „Ако на 20 години не си бил член на БКП, нямаш сърце, ако след 20 години си още в БКП – вие си знаете...”  Горката не знае, че тази фраза гласи друго: “Ако на 20 години не си комунист, нямаш сърце, но ако след 20 години все още си комунист, значи нямаш мозък”.

Цецка бе уличена като номенклатура на БКП от арестуван при комунизма за изнудване, за когото има съмнения, че съдебното му дело е прекратено след сделка с ДС. В крайна сметка е ясно, че пазената тайна за връзката на Цачева с БКП е разкрита.

Преди това обаче имаше и друг скандал с нейното име. От 2000 до 2007 година, Цачева е била юрисконсулт на община Плевен на граждански договор, През 2008 г. кметът трети мандат на града Найден Зеленогорски (който от името на СДС беше съпредседател на изборния щаб на "Синята коалиция") я обвинил пред адвокатската колегия в града, че е действала срещу интересите на общината, докато я е представлявала юридически.

Докато оказвала правна помощ на общината, Цачева е представлявала в съда други лица по въпроси, противоречащи на интересите на общината, обявил Зеленогорски и окачествил това като конфликт на интереси.

Плевенски медии пък замесили Цачева в за конфликта заради претенциите на Великотърновския университет към сградата на училище "Лазар Станев" в Плевен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар