неделя, 18 октомври 2015 г.

Бюлетините за цялата област Стара Загора намерени в частен склад?

Готви ли се „Костинброд-2“, питат от ВМРО в сигнал до ЦИК. Бюлетините за изборите за кметове и общински съветници за цялата област Стара Загора били оставени на склад в частен имот, а не както е било предвидено, в помещение, стопанисвано от община Стара Загора, съобщават от партията.
По този повод Николина Горова, областен председател на ВМРО е изпратила жалба до Централната избирателна комисия, Общинската избирателна комисия в Стара Загора и до РУ Полиция в Стара Загора.

В жалбата се твърди,
„На 18.10.2015 год. са получени бюлетините за произвеждане на избори за органи на местно самоуправление в област Стара Загора. В състава на ОИК в областта имаме представители, съгласно разпоредбите на действащото законодателство, които са участвали в получаване и доставка на бюлетините от ЦИК до Стара Загора.
Нямаме обяснение защо доставените бюлетини за цялата област не са оставени на съхранение в зала „Христо Ботев“, където имахме информация, че ще се съхраняват, а са оставени в склад на частна фирма „Капачки РОС“ гр. Стара Загора. Съгласно получените сведения в склада има много рекламни материали на ПП ГЕРБ.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Тези сведения поставят под съмнение безпристрастната и законосъобразна подготовка на изборния процес. Тази информация повдига много въпроси относно организацията на изборите и възможността за опорочаване на вота на избирателите.

Моля да направите проверка по изнесените факти и отговорните лица да дадат смислено обяснение защо изборните бюлетини се съхраняват в склад на частна фирма, явно в нерегламентирани отношения с управляващите. При наличните обществени сгради кое налага това този изключително отговорен процес да се администрира от частен субект.”
Кандидатът на ВМРО за кмет на Стара Загора Антон Андонов коментира, че става дума готвени манипулации с изборните книжа, както се случи преди парламентарните избори през 2013 г. – т.нар. афера „Костинброд“.

Припомняме ви, че вчера ОД на МВР съобщи за намерени 278 бр. "образци на бюлетини" в кметството в село Габарево, община Павел баня , обл. Стара Загора.

kazanlak.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар