неделя, 5 април 2015 г.

"Бойко Борисов е свързан с българската мафия"

Бойко Борисов е свързан с най-големите представители на българската мафия. Това се отбелязва в поверително разследване за оценката на риска в страната, възложено от частна банка и публикувано от американското издание "Конгрешънъл куотърли", което осигурява новини за дейността на Капитолия, където се намират американският Конгрес и Сената.

"Най-могъщият политик в най-новия съюзник на Вашингтон в световната война срещу тероризма – България е близък съратник на известни гангстери и е свързан с почти 30 неразкрити убийства в черноморската република", твърди докладът. "Американското партньорство с 48-годишния Бойко Борисов е най-новият пример за политически компромис заради глобалната война на администрацията на Буш с тероризма, която кара Пентагона, ЦРУ и ФБР да се съюзяват с някой от най-корумпираните и агресивни световни лидери", продължава изданието.

Според поверителното досие, събрано от екипи от бивши американски топполицаи за швейцарска финансова институция, Борисов е също считан за бизнеспартньор и бивш съратник на някой от най-големите гангстери в България.

Докладът показва, че по време на четиригодишната си работа във вътрешното министерство – от 2001 до 2005, Борисов е използвал служебното си положение, за да управлява официалната корупция, така че свързани с гангстерите лица да премахват своите конкуренти от подземния свят. Същевременно изданието коментира и думите на бивш високопоставен ръководител във ФБР, който изразява съжаление, че администрацията на Буш е приела България и съответно Борисов като съюзник в борбата срещу тероризма.

*Материалът е публикуван на 08.03.2007 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар