четвъртък, 2 април 2015 г.

БСП "показа" състава на новата КЕВР преди да я изберат

Изборът на членове на новата Комисия по водно и енергийно регулиране (КЕВР) се превърна в поредния цирк в парламента. БСП обвиниха мнозинството в сделка и раздадоха списък хората, които ще бъдат избрани в регулатора преди самото гласуване.

В листчето, копирано многократно, някой надлежно бе оградил имената на деветимата кандидати, които ще бъдат избрани. Вотът след по-малко от час потвърди списъка.

Членовете на КЕВР, които за първи път бяха избрани от парламента, са освен шефа Иван Иванов, предложените от ГЕРБ Евгения Харитонова и Светла Петрова, Димитър Кочков, издигнат от БСП, Ремзи Осман, предложен от ДПС, Александър Йорданов и Владко Владимиров, номинирани от ПФ, Валентин Петков от квотата на Реформаторите и Георги Златев, издигнат от БДЦ.

Циркът обаче стана пълен, когато БСП обяви, че изтегля своите номинации за членове на КЕВР, но ГЕРБ не й даде да го направи. Дори напротив, мнозинството избра почти единодушно единият от кандидатите на социалистите – Димитър Кочков. Той обаче не се закле. Затова и ГЕРБ, и БСП са категорични, че ще е нужен нов избор на член на комисията, защото този е недействителен.

"Различните лобита в БСП не можаха да се разберат и заради това се стигна до тази ситуация", коментира цирка шефът на енергийната комисия Делян Добрев.

Според него в червените редици не могли да се разберат Еленко Божков или Димитър Кочев да бъде избран.



Няма коментари:

Публикуване на коментар